Известие

Collapse
No announcement yet.

Тежък волан на 155 1.8 бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тежък волан на 155 1.8 бензин

От доста време на колата й се утежнява волана и по време на каране е доста досадно, особенно в града! Утежняването го има след като мотора загрее добре и предполагам пада визкозитета на атф-а. Сутрин на студен мотор е като на нова кола усещането, но след като загрее става тежичък. Маслото се сменя редовно, рейката е рециклирана като купих колата, защото тогава течеше като лейка масло от нея. Та къде може да е проблема? Защо го няма на студено?

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Прецакана хидравлична течност ?!?
    За да пада плътността с увеличение на температурата според мен има само едно обяснение - силно влошени качества на течността.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Прецакана хидравлична течност ?!?
      За да пада плътността с увеличение на температурата според мен има само едно обяснение - силно влошени качества на течността.
      е това е и с нов атф! не зависи от него, просто винаги като загрее се утежнява волана. Мисля си помпата, ако и омекват от температурата пружините, дали може тя да предизвиква този ефект?

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

ремъка как ти е ?

на мойта когато я купих го имаше тоя проблем и беше от много хлабав ремък, странното беше че не квичеше
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

нищо чудно да е и от помпата проблема
          155 осем хиляди клапана 16 вериги
          0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

ремъка е нов - гейтс!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И аз имам същия проблем. На загрял мотор волана се вртвърдява доста. Но като дам газ на място олеква. И на мен ми казаха, че е от маслото на хидравликата, но сега се замислих дали е от него. Иначе ремъка ми е чисто нов.
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                И аз имам същия проблем. На загрял мотор волана се вртвърдява доста. Но като дам газ на място олеква. И на мен ми казаха, че е от маслото на хидравликата, но сега се замислих дали е от него. Иначе ремъка ми е чисто нов.
                е 90EP ли да сипя, вместо атф, та да има як вискозитет и да ми е лек волана? Нали все пак си отговаря на изискванията маслото!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Може ли проблема да е в помпата? Разбрах, че била центробежна, с раздвижени лопатки, които при високи обороти се свивали. Може ли да са спекли вече и в ниските обороти да не дава достатъчно дебит?

Comment

Никой ли не е отварял помпа, или не е решавал такъв проблем?

Comment

На много коли помпите са капсуловани и не се отварят, на нашите незнам.
                      Като сменях казанчето на хидравликата и без да искам долях двигателно масло селения, ,реших, че няма да се отразят 20-30 грама на почти 20 годишна помпа.
                      Вече над година си е така и волана е много лек.
                      Няма да пипам нищо докато не се скапе от самосебе си нещо по бабата.
                      Alfa 155 2.0TS 8V '93
                      sigpic
                      VW LADAVAGEN '81
                      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Колеги, тази темичка я оставихме отворена доста дълго време.
                        Искам да ви споделя, че преди 2-3 дена си смених хидравличната течност и всичко се оправи!!! Сега волана ми се върти с един пръст и като загрее мотора / ATF-a.

Когато източих старата беше доста отвратителна на цвят - тъмнокафява до черна. Миришеше ужасно.
                        Новата си е бистро червена на цвят. Това ме навява на мисълта, че никога не е била сменяна - може би 300 и повече хиляди км. (по километраж е 160'000, което ме съмнява).
                        Течността, която сипах си е каквато препоръчват по книжката за GTV - а именно Tutela GI/A.
                        Вижте какво пише за нея в каталога тук:
                        http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/158/257/
                        и по-точно тук:
                        http://testfl.onion.it/iframe_main_c...d_categoria=10

ADVICE ON USE:
                        On cars, changes should be made every 40,000 km.
                        Сигурно до сега 10 пъти е трябвало да бъде сменяно това масло на моята кола, ама... нейсе.

Удоволствието от колата в градската джунгла вече е още по-голямо, а и се успокойх, че помпата на хидравликата ми е наред

Comment

А как източи старата?
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                            А как източи старата?
                            Свалих казанчето, като му разкачих и двете тръбички (вход и изход). Него го промих идеално с ацетон, защото в него има много фина цедка, играеща роля на филтър.

От там вкарах входния за казанчето маркуч в една пластмасова бутилка от минерална вода. В другия маркуч наврях дълъг пистолет за издухване под налягане, подобен на този:

и уплътних добре с парцали да не излиза въздуха. Дадох газ на въздуха и всичкото мазга се изсипа в бутилката от мин. вода.
                            Е, на GTV системата събира 1.3л. по книжка. Ние по този метод успяхме да източим точно 1л. Което е напълно достатъчно. Налях една бутилка (1л.) от новата течност и дойде точно до ΜΑΧ-а на щекичката.

ПП. Забравих да кажа, че докато надувахме системата с въздух един въртеше волана за да излезе колкото се може повече стара течност от рейката.
                            Last edited by b_angelov; d.m.y г., 22:46.

Comment

Интересна и полезна информация благадаря ти пич,мисля и аз да направя това упражнение.
                              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Working...
                              X